mollen

Stel hier uw vragen of deel uw tips en ervaring over alles wat met water te maken heeft in de tuin, van waterplanten tot fonteinen
Plaats reactie
DAE avatar
leen.krebbers
Topics
Berichten: 1
Lid geworden op: za 02 feb 2019, 17:56

mollen

Bericht door leen.krebbers » za 02 feb 2019, 18:00

We hebben alles al geprobeerd om de mollen te verjagen, tot carbid toe. Ons gazon is nu zeer onregelmatig door de ondergrondse gangen. We hebben het zand van de hopen verdeeld over het gras, maar weten eigenlijk geen blijvende oplossing. Moeten we aarde bijstorten en opnieuw inzaaien?We denken zelfs aan grind...

Gebruikersavatar
Herman
Berichten: 156
Lid geworden op: zo 21 jul 2013, 23:16

Re: mollen

Bericht door Herman » zo 03 feb 2019, 10:57

Altijd een beetje dubbel die mollen. Aan de ene kant zijn het ongelooflijk nuttige beestjes voor de tuin, aan de andere kant gaat het uiterlijk van het gazon er wel aan. Op internet vind je 1001 remedies maar als ik eerlijk ben: als ze het land rondom jouw tuin teisteren is er maar weinig wat je kunt doen. Jij kunt dan wel vallen zetten en individuele dieren vangen, maar die weggevangen dieren worden vanzelf weer ingevuld door andere mollen.

Wel kun je met bepaalde beplanting mollen weren. Voorbeelden van planten zijn:
Fritillaria imperalis Keizerskroon
Euphorbia lathyrus Kruisbladwolfsmelk
Incarvillea Snowtop Tuingloxinia

Wat ook helpt, maar een omvangrijke klus kan zijn: de tuin te omrasteren met fijnmazig kippengaas (let op hele fijne mazen gebruiken, geen grote). Dit gaas moet je dan wel op een flinke diepte ingraven (Grondwater). Dat is niet overal mogelijk.

Ook kun je mollendoek/gaas aanbrengen rondom en onder het gazon. Een mol kan daar niet doorheen en dus geen hoop grond meer boven op gazon leggen.

Plaats reactie