langbloeiende heester schaduw

In dit planten forum stel je alle tuin vragen over planten, bloemen, bomen, heesters of deel je tips en ervaring aan anderen tuin liefhebbers.
Plaats reactie
DAE avatar
marpessa
Topics
Berichten: 1
Lid geworden op: do 07 feb 2019, 14:38
Woonplaats: GENK

langbloeiende heester schaduw

Bericht door marpessa » do 07 feb 2019, 14:49

ik wil een langbloeiende (meerdere maanden) heester/planten in een plantenbak op schaduwplaats
voormiddag zon, vanaf middag schaduw
plantenbak ong.50 cm hoog, totaal max. 2 m.

Gebruikersavatar
Bit
Reacties Reacties Avatar Topics
Berichten: 45
Lid geworden op: vr 04 jan 2019, 11:04
Woonplaats: Rotterdam

Re: langbloeiende heester schaduw

Bericht door Bit » vr 08 feb 2019, 12:26

Langbloeiend voor een plek met niet al te veel zon is wat lastig en kom je al snel uit op bv de vele Hortensia's, waar je overigens ook heel veel keus hebt, in cultivars en kleur dus, maar ook in soorten, dus andere groei en bloeiwijzes. Eigenlijk alle Hortensia's doen het wel goed met maar een paar uurtjes zon.

Andere heester welke lang bloeit, nog wintergroen is ook, is de Viburnum tinus; bloeit erg lang, alleen wel een echte winterbloeier. Ook andere Viburnums doen het veelal goed met wat minder zon, maar echt maanden lange bloei is dan meestal niet het geval.

Echt langbloeiende heesters als Vlinderstruik, Rozen en Hybiscus bv, die willen echt wel meer zon en lopen uit op een teleurstelling op zo'n plek.

Misschien het geheel combineren met toch ook een aantal vaste planten, schaduwplanten dan wel. Maandenlange bloei wordt dan wel lastig. Is de plek toch verder wel licht genoeg ( geen grote schaduwgevers in de buurt ) kun je de Geranium 'Rozanne' eens proberen daar, die bloeit maanden en maanden achtereen, wel wat minder rijk op een plek met minder zon. Hangt wel mooi over de rand van je bak.

Plaats reactie