Leilinde mooier maken

Advies nodig over het aanleggen of ontwerpen van de tuin of het bouwen van een compostbak of een rozenboog? Dit is de plek om vragen te stellen, tips en ervaringen te delen
Plaats reactie
DAE avatar
Pedorie
Topics
Berichten: 1
Lid geworden op: do 21 mar 2019, 12:45
Woonplaats: Nijkerk

Leilinde mooier maken

Bericht door Pedorie » do 21 mar 2019, 12:52

Beste,
In ons nieuwe huis staan 2 leilindes die het in de zomer erg goed doen. Maar als de bladeren weg zijn zie je eigenlijk dat ze niet heel goed zijn onderhouden. De uitlopers lopen niet echt recht, dit probeer ik te corrigeren door de uitlopers vast te maken en zo recht te krijgen, dat heeft waarschijnlijk nog wel wat tijd nodig.

Nu sprak ik pas iemand die zei dat die knotten aan het einde niet zo goed waren want dan kan de uitloper niet veel langer worden, is dit correct? zeker bovenin mogen de uitlopers nog wel wat langer worden. (zie foto)

Tips, opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom.

Groet Peter
IMG_6070.JPG
2 lieilindes in onze achtertuin

Gebruikersavatar
Bit
Reacties Reacties Avatar Topics
Berichten: 45
Lid geworden op: vr 04 jan 2019, 11:04
Woonplaats: Rotterdam

Re: Leilinde mooier maken

Bericht door Bit » vr 29 mar 2019, 10:14

Boom uit laten lopen, ergens in juni wat uilopers aan het einde van de knot uitbuigen en aan het rek binden. In najaar op de gewenste lengte weer afsnoeien; zo kan je de armen wel een stuk verlengen, de oude knot blijft nog wel een hele tijd zichtbaar.

algemeen: het is een boom he ? perfectie kun je lastig verlangen. Is nog wel wat te corrigeren, maar perfect wordt het nooit.

Plaats reactie