Gazon & Vijver vragen en advies

Stel hier uw vragen of deel uw tips en ervaring over alles wat met water te maken heeft in de tuin, van waterplanten tot fonteinen
Nieuw onderwerp
  • Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
Nieuw onderwerp

Gazon en vijver forum

Heb je vragen over het gazon of de vijver in je tuin? In deze rubriek van het tuin forum kun je jouw vragen stellen, tips en ervaringen delen over deze twee belangrijke elementen in de tuin.

Gazon forum
Een gezond, goed onderhouden gazon is een aantrekkelijk onderdeel van de tuin. Het zorgt voor ruimte in de tuin en een plek om te lopen, zitten en spelen. Gras in je tuin is functioneel en mooi onderdeel van de tuin. Heb je vragen over het zaaien van gras, het leggen van grasmatten, het onderhouden van het gazon, dode of gele plekken in het gazon, onkruid of bemesting? Stel je vragen dan op het gras forum.

Vijver forum
Een vijver is meer dan een fraai onderdeel van de tuin. Het is een nuttig plekje voor allerlei dieren, zoals vogels en vele (nuttige) insecten. Een vijver zorgt voor een aantrekkelijk patroon van reflectie, geluid en beweging in de tuin. Het verlevendigd de tuin. Daarnaast kun je er planten in of rond kweken die het op andere plekken niet doen in de tuin. Heb je vragen over de grootte en stijl van de vijver, welke vijverplanten je er in moet zetten, hoe algen tegen te gaan of hoe je fonteinen plaatst? Stel dan je vragen op het vijver forum.