Bloemen en planten forum

In dit planten forum stel je alle tuin vragen over planten, bloemen, bomen, heesters of deel je tips en ervaring aan anderen tuin liefhebbers.
Nieuw onderwerp
  • Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
Nieuw onderwerp

Het bloemen en planten forum: vragen en advies

In dit bloemen en planten forum kun je alle tuin vragen over planten, bloemen, bomen en heesters stellen.

Hoe moet ik een plant of boom snoeien / planten / verzorgen?
Op het plantenforum kun je bijvoorbeeld vragen stellen over hoe je een plant moet planten of moet snoeien, welke bemesting nodig is en of je nog met andere verzorging rekening moet houden. Of misschien groeit de plant slecht, is die aangetast door plaagdieren / insecten of een ziekte, schimmel of bacterie. De leden op het tuinforum helpen je graag met tips en ervaringen. Ook jij kunt een bijdrage leveren door jouw tips en ervaring met anderen tuin liefhebbers te delen.

Planten herkennen op het planten forum
Welke plant is dit? Hoe heet deze plant? We krijgen ook regelmatig de vraag Hoe heet deze plant?. Hoe achterhaal je beter de naam van de plant dan die vraag aan andere tuinliefhebbers te stellen. In dit deel van het planten forum kun je vragen stellen over welke plant in jouw tuin groeit. Andere leden helpen je dan aan de naam van de plant en geven je tips hoe die te verzorgen. Vergeet niet om een (of meer) duidelijke foto(s) bij te voegen. Probeer zowel een foto van de totale plant, struik of boom te maken als een meer detailfoto's van los blad of (gedroogde/geplukte) bloem. Een beschrijving van bloemkleur en andere kenmerken maakt het eveneens makkerlijk om de plant te herkennen en identificeren.

Planten in de tuin
Een belangrijk onderdeel van uw (t)huis is uw tuin, terras of balkon. Planten zijn onmisbaar in natuur, tuin en milieu. Ze maken de zuurstof die de basis van ons leven vormt, zorgen voor verkoeling op warme dagen en zorgen er voor dat regenwater afgevoerd kan worden. Daarnaast vormt een groene tuin een heelijke plek om in te leven en van te genieten. Niet alleen voor jezelf maar ook voor insecten, vogels en andere dieren. Op dit bloemen en plantenforum kun je vragen over planten stellen. Welke planten, struiken en bomen kun je planten voor een gemengde groene en fleurig bloeiende tuin? Waar positioneer ik de vijver of het terras? Wat zijn goede haagplanten? Of hoe verzorg ik rozen in mijn tuin?