Tuin binnenshuis (kamerplanten forum)

Voor advies, suggesties en vragen over kamerplanten en (andere) tropische planten.
Nieuw onderwerp
  • Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
Nieuw onderwerp

Kamerplanten forum: vragen, tips en ervaringen over kamerplanten

Een kamerplant. Goed voor de lucht in huis en goed voor je gemoedstoestand. Vragen over welke kamerplant te kiezen, hoe te verzorgen of hoe te vermeerderen stel je in het kamerplanten forum. Je vind hier vragen, tips en ervaringen over de tuin binnenshuis.

Vragen over kamerplanten
Om een plant in huis te verzorgen, moet je weten waar de plant behoefte aan heeft. Dit verschilt per kamerplant. In dit deel van het forum beantwoorden leden jouw kamerplant vragen. Waar zet ik mijn planten neer? Hoe vaak moet ik de kamerplant water geven? Welke bemesting moeten ze krijgen? Heeft de plant last van een ziekte of plaag? En hoe moet ik ze verzorgen? In deze rubriek van het tuinforum kun je jouw vragen stellen over het kiezen en verzorgen van kamerplanten.

Leden helpen leden
Kamerplant vragen worden door enthousiaste en vaak ervaren leden beantwoord. Op het forum zijn tuinliefhebbers met verschillende achtergronden actief. Waar sommige leden veel weten over vetplanten, weten anderen weer meer over de verzorging van tropische kamerplanten. Door deze verschillende achtergronden krijg je leerzame tips over de verzorging van jouw planten. Deel vooral ook jouw tips en ervaringen op kamerplanten vragen van andere leden!

Wat is de naam van deze kamerplant?
Je kunt op het kamerplantenforum ook je vraag stellen over wat de naam is van de kamerplant die je hebt gekregen of gekocht. Voeg in dat geval altijd een foto toe, liefst een van de gehele plant en een paar met details van het blad, zodat andere leden de plant goed kunnen herkennen. Zo wordt jouw kamerplant misschien geĂŻdentificeerd en kom je achter de naam.

Is mijn kamerplant ziek? Hoe verzorg ik de plant?
Op het forum worden regelmatig vragen gesteld over de verzorging van kamerplanten. Veelgestelde kamerplant vragen zijn bijvoorbeeld: Wat is er mis met mijn plant?; Er zitten vliegjes op de potgrond; De bladeren van de kamerplant plakken?; De bladeren van mijn kamerplant worden geel en bruin?; Hoeveel water geef ik deze plant?;Krijgt deze kamerplant zo voldoende licht?

Het antwoord op deze vragen is vaak afhankelijk van de situatie van de kamer waar de plant staat en de plant zelf. Denk daarbij aan de hoeveelheid licht, de temperatuur en de hoeveelheid water. Maar ook aan welke potgrond is gebruikt, is de plant recent verplaatst, waar is de plant gekocht en heeft de plant een binnenpot met afwateringsgaten. Jouw kamerplant vraag is dus vaak uniek. Door jouw vraag te stellen of het forum krijg je een maatwerk antwoord.
Voor vragen over kamerplanten ga je daarom naar het tuinforum van Nederland, groenforum.nl.