Tuin afgraven

Advies nodig over het aanleggen of ontwerpen van de tuin of het bouwen van een compostbak of een rozenboog? Dit is de plek om vragen te stellen, tips en ervaringen te delen
Plaats reactie
DAE avatar
JulesSiepman
Topics
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 02 mar 2022, 11:32
Woonplaats: Nijmegen

Tuin afgraven

Bericht door JulesSiepman » wo 02 mar 2022, 11:34

Beste,

Ik ga beginnen met het compleet nieuw aanleggen van mijn nieuwe tuin, en heb nu al een vraag. De tuin is nu Ă©Ă©n groot terras van 14,5 bij 6. Ik wil er juist een groene tuin van maken, maar er ligt overal natuurlijk zand, gevolgd door een arme laag aarde. Is het beste idee de hele tuin af te graven? Hoe diep? En wat leg ik er voor terug?

Alvast bedankt!

DAE avatar
Peterplant
Berichten: 291
Lid geworden op: di 21 sep 2021, 13:22

Re: Tuin afgraven

Bericht door Peterplant » do 03 mar 2022, 00:52

Op de plek waar paden en terrassen komen te liggen hoeft dat natuurlijk niet. Op de plekken waar planten komen zou ik het meeste zand afvoeren en compost en potgrond gebruiken om de grond te verbeteren. Gebruik in ieder geval geen bemeste tuinaarde.

Gebruikersavatar
KleineTuinen.nl
Berichten: 159
Lid geworden op: vr 25 dec 2020, 21:13
Contact:

Re: Tuin afgraven

Bericht door KleineTuinen.nl » di 08 mar 2022, 21:30

Waar border komen loont het om de grond te verbeteren. Hiervoor zou je bijvoorbeeld compost kunnen toevoegen. Eventueel nog aanplanten in potgrond of aanplantgrond.

Een en ander is nog erg afhankelijk van het type planten wat je wil. Veel kruiden en zonliefhebbers onder de vaste planten hebben vaak helemaal niet veel voeding nodig en kunnen ook op meer zandgrond nog goed groeien. Maar niet volledige zandgrond natuurlijk, dan wordt het weer lastig.
KleineTuinen.nl - Alles over Tuinieren in een kleine tuin
(Tuintips, Inspiratie, antwoord op Tuinvragen en de mooiste planten voor kleine tuinen)

Plaats reactie