Voorstellen Kaartje

In deze rubriek kun je jezelf voorstellen. Ook lees je hier tips voor het gebruik van het tuin forum
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kaartje
Aantal dagen lid Reacties Avatar Topics
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 05 jun 2020, 14:13
Woonplaats: Ottersum

Voorstellen Kaartje

Bericht door Kaartje » vr 05 jun 2020, 14:54

Hallo allemaal!

Even kort voorstellen. Ruim 2 jaar geleden in het bezit gekomen van onze eerste serieuze tuin ;)

We konden meteen aan de bak. De tuin bestond namelijk uit verwilderd onkruid/gras, restanten van speeltoestellen en tegels... heel veel tegels.. We hebben een groot deel van de tegels verwijderd, een nieuw gazon gelegd en gezorgd voor veel beplanting. Alles met eigen handen gerealiseerd. Rekening houden met biodiversiteit heeft een grote rol gespeeld bij de keuze voor plantsoorten. Daarnaast hebben we een groot insectenhotel en verschillende vogelhuisjes opgehangen (en de eerste nestjes al gehad!). De beplanting is nu een paar jaar oud en mist nog wat in hoogte. De schutting is nog kaal en mag ook wat groener in de toekomst. Er is nu dus weinig beschutting voor vogels te vinden Ă­n de tuin. Op het perceel achter onze tuin staan veel hoge bomen waar veel vogels in nestelen. Dus in die behoefte wordt gewoon voorzien!

Momenteel is er aan de voorzijde een grote oprit te vinden (met plek voor zeker 4 auto's). Op korte termijn zal dit ook voor een deel vergroend worden. Weg met die stenen :D

Al met al een enorme bron van geluk die tuin! Kan me er hele dagen vermaken, het barst er van de hommeltjes en onze vaste familie witte kwikstaarten komt ook dagelijks langs. Ohja, en de steenmarter niet te vergeten!!

Gebruikersavatar
Herman
Berichten: 225
Lid geworden op: zo 21 jul 2013, 23:16

Re: Voorstellen Kaartje

Bericht door Herman » za 06 jun 2020, 09:18

Welkom!

Plaats reactie