Privacy statement op het groenforum

Hier lees je informatie over het tuin forum, kun je vragen stellen over hoe het planten forum te gebruiken en kun je de moderators contacteren.
Gebruikersavatar
Herman
Berichten: 225
Lid geworden op: zo 21 jul 2013, 23:16

Privacy statement op het groenforum

Bericht door Herman » ma 10 feb 2014, 21:52

Het groenforum is een initiatief van vrijwilligers. Wij hechten veel waarde aan onze en jouw privacy. We behandelen jouw persoonsgegvens zorgvuldig, zodat je gegevens niet zomaar op straat komen te liggen.

Welke gegevens slaan we op?
Het belangrijkste wat je wilt weten is natuurlijk welke gegevens we van je bewaren. We leggen alleen de persoonsgegevens vast die jij zelf invult bij registratie of later zelf aanvult in je profiel.
  • Bij registratie hebben we een geldig email adres nodig om je account te verifiĂ«ren.
  • Ook vragen we je om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. De gebruikersnaam mag een fictieve naam zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor een sterk en veilig wachtwoord om je eigen account te beschermen. Je account bevat minimaal een unieke naam waarmee we je kunnen identificeren (dus "je gebruikersnaam"), een wachtwoord om op je account te kunnen inloggen (dus "je wachtwoord") en een geldig persoonlijk e-mailadres. (dus "je e-mail").
  • Aanvullend kun je in jouw profiel je naam, geboortedatum en overige gegevens invullen die laten zien wie jij bent / wat je belangrijk vindt. Let op: de gegevens in je profiel, behalve je email adres, zijn zichtbaar voor iedereen! Alle informatie die nog gevraagd wordt door groenforum.nl tijdens het registratieproces of profielpagina, buiten je gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, zijn voor het forum niet verplicht, maar optioneel. In elk geval beschik jij over het recht te bepalen welke informatie publiekelijk wordt weergegeven en welke niet. Verder heb je ook de mogelijkheid om in te stellen of je de e-mails die automatisch door de phpBB-software gemaakt worden al dan niet wilt ontvangen.
  • Cookies. We kunnen er niet omheen. Om de website goed te laten functioneren, bijvoorbeeld om automatisch in te loggen, relevante advertenties te tonen (adsense) of statistieken bij te houden om het forum te verbeteren. Voor de advertenties en statistieken zijn deze gegevens voor ons niet herleidbaar naar jouw als persoon. Lees meer over cookies op het groenforum
Wat doen we met die gegevens?
Niets. Het enige doel van het bewaren van de gegevens (verplicht bij registratie) is om je toegang te geven tot het forum. We gebruiken je email adres niet voor commerciële doeleinden, tenzij je jezelf daarvoor hebt aangemeld. We delen deze gegevens niet aan andere partijen. Voor de gegevens in je profielpagina ben je zelf verantwoordelijk om je eigen privacy zo veel als mogelijk te waarborgen.

Het wijzigen van persoonsgegevens
  • Persoonsgegevens in je profiel kun je zelf wijzigen via het gebruikspaneel. Heb je hier hulp bij nodig? Stuur ons dan een email. We helpen je graag!
  • Een gebruikersnaam aanpassen kunnen wij voor je doen. Stuur een email naar info@groenforum.nl
Recht op het verwijderen van je persoonsgegevens
Jouw persoonsgegevens zijn van jou. Dat betekent dat je alle recht hebt om je account te laten verwijderen. Wil je jouw account laten verwijderen? Stuur ons dat een email naar info@groenforum.nl. We verwijderen dan je account (email adres, wachtwoord en overige door jou ingevulde profielvelden) van onze website. Na dit verzoek kun je niet meer inloggen en hebben we geen emailadres, wachtwoord en overige door jou ingevulde profielvelden meer in onze database staan).

Heb je een vraag of klacht over je privacy?
We hebben nu alles uitgelegd over ons Privacy Statement. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. eb je een vraag over dit Privacy Statement of een klacht over onze werkwijze m.b.t. persoonsgegevens? Neem dan per e-mail contact op via info@groenforum.nl.

Veranderen er zaken met betrekking tot je privacy? Dan passen wij het Privacy Statement aan. Bij ingrijpende wijzigingen stellen we je hier uiteraard rechtstreeks van op de hoogte. Zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Plaats reactie