Waar letten de moderators op?

Hier lees je informatie over het tuin forum, kun je vragen stellen over hoe het planten forum te gebruiken en kun je de moderators contacteren.
Gebruikersavatar
Herman
Berichten: 225
Lid geworden op: zo 21 jul 2013, 23:16

Waar letten de moderators op?

Bericht door Herman » zo 21 jul 2013, 17:26

Om het forum schoon en interessant te houden hebben we enkele (moderatie) aandachtspunten opgesteld:

Goede en duidelijke titels
Kies een duidelijke topic titel; kort en bondig, maar wel informatief. Zo kunnen andere mensen sneller zien of het onderwerp voor hen ook interessant is. Het is niet toegestaan om de titel in HOOFDLETTERS te typen, woorden als "help" te gebruiken en meer dan 1 uitroepteken of vraagteken te gebruiken.

Verzorgde leesbare posts
De voertaal op het forum is Nederlands. Spelfouten en het ontbreken van hoofdletters en leestekens maken je tekst onleesbaar: verdeel lange lappen tekst onder in alinea's en gebruik witregels om je tekst duidelijker te maken. Gebruik de 'voorbeeld' functie en kijk je tekst nog even na op spelfouten voordat je het op het forum zet. Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met spelling kan je altijd de spellingscontrole van een tekstbewerkingsprogramma gebruiken. Ook overdreven opmaak vermindert de leesbaarheid en is daarom niet toegestaan. Teksten in vet, cursief of kleurtjes en titels met ALLEEN HOOFDLETTERS of versieringen worden aangepast.

Weest duidelijk en volledig
Zorg ervoor dat de inhoud van je post duidelijk omschreven is. Als andere forumleden moeten gaan raden wat je bedoelt zorgt dat er alleen maar voor dat je geen of een verkeerde antwoord krijgt. Anderen zullen bereid zijn je te helpen als je laat merken dat je al flink bezig bent geweest en bereid bent om zelf nog wat te klussen om er iets van te leren.

Dingen waar je rekening mee dient te houden:
  • Leg je probleem goed uit. Hetgeen jij zegt is namelijk het enige dat anderen van jouw probleem weten. Hoe meer (relevante) informatie je geeft, hoe beter je geholpen kunt worden
  • Noem eventueel ter zake doende omstandigheden en feiten.
  • Voeg een foto toe, dat zegt vaak meer dan 1000 woorden (zie hier: viewtopic.php?f=27&t=574)
Beperkt offtopic en niet te veel smileys
Zorg dat je antwoord in een topic relevant is voor het onderwerp van het topic. Off-topic reacties zijn vervelend voor de persoon die het topic gestart is. Als je wat kwijt wilt aan de topicstarter wat niet met het onderwerp te maken heeft, kun je beter een pb sturen.

Reacties met alleen of veel smiley's ( :D ) zijn vaak voor meerledige uitleg vatbaar, leiden af van het antwoord en kunnen rommelig overkomen en daarom niet toegestaan.

Reclame en spam
Reclame maken voor jouw product of dienst is alleen toegestaan als je actief deelneemt aan het forum, vragen stelt en beantwoord, tips geeft en ervaringen deelt. Voldoe je aan deze voorwaarde dan mag je gratis in je onderschrift één korte zin en URL naar een commerciële website opnemen. Je gebruikersnaam en avatar mogen dan weer geen expliciete commerciële verwijzingen bevatten (zoals de handelsnaam).

Het plaatsen van een link naar je product of dienst in een bericht, mag enkel als daar in een topic expliciet door een gebruiker om gevraagd wordt! Accounts die worden aangemaakt met als enig doel om (commerciële) links te spammen worden verwijderd.

Samengevat is dit wat de moderatoren doen:
• We lezen alle topics
• Waar nodig passen we titels aan
• Indien nodig verplaatsen we topics naar de juiste categorie
• Dubbele topics sluiten we
• We vergroten de vindbaarheid door bijvoorbeeld het toevoegen van tags
• We markeren de beste antwoorden, zodat deze direct opvallen
• Nuttige antwoorden lichten we uit, zodat deze snel zichtbaar zijn
• Nuttige topics zetten we vast (sticky), zodat deze meer opvallen.
• We zorgen dat de huisregels worden nageleefd en passen waar nodig zaken aan.
• We signaleren welke informatie nodig is.
• We houden topics up-to-date, activeren, sluiten en archiveren ze.

Plaats reactie